Jag var ute och gick min vanliga morgonpromenad idag och en bit av rundan går igenom megakyrkan Watermarks parkering. När jag gick på vägen mot församlingen stod en grupp av cirka 15 poliser där och när jag började gå på själva parkeringen såg jag ytterligare en grupp poliser. Polis-SUVare stod parkerade och när jag närmade mig kyrkbyggnaden såg jag hur många poliser som helst: de stod uppradade eller i små grupper och pratade. Det måste ha varit uppåt 100 poliser där. Min först tanke var att de stod där för att en känd person skulle komma och prata i församlingen. Tillslut vann nyfikenheten och jag frågade en polis varför alla var där och då sa han att det var ”police officer Burks’ funeral”.

En vecka tidigare fick jag höra om polis Darren Burks tragiska död. Det var under hans arbetspass, då han satt i sin polisbil och en okänd man kom fram till bilen. Burks rullade ner rutan och mannen sköt ihjäl Burks och skadade två andra poliser helt utan anledning. Burks var endast 46 år gammal och hade bara jobbat som polis under åtta månader. Så oerhört sorgligt! Lokalnyheterna uppmärksammade begravningen:

https://www.nbcdfw.com/news/local/fallen-dallas-police-officer-laid-to-rest-after-service-draws-hundreds/3639882

Att se så många poliser hedra Burks begravning berörde verkligen mig på djupet. Det fick mig att tänka på hur brutalt polisjobbet kan vara i detta land. De vet aldrig om de kommer att bli skadade eller till och med ihjälskjutna under deras arbetspass. Jag har bara stött på trevliga poliser och jag är väldigt tacksamma för allt de gör, men jag kan också förstå att många av dem har en hård attityd, för de vet aldrig om personer kommer att skada dem eller till och med skjuta ihjäl dem. Speciellt i områden som har rykte om att ha hög kriminalitet.

Bilderna togs efter begravningen

Tags:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *